2024. 06. 25.
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Vitruvius Építőipari Vállalat Kft. információk
Budapest, V. ker. Irányi utca 10.
06/30 317 9825,
info@centralora.huHivatalos márkaképviselet
Vitruvius Építőipari Vállalat Kft. szállítási információ

Ingyenes szállítás az ország egész területére!
bruttó 20.000.- Ft felett

Bejelentkezés/Regisztráció
Hozz létre saját fiókot,
A kosár üres
Bejelentkezés/Regisztráció
A kosár üres
Használati tanácsok
A pontos idő beállítása: húzza ki a koronát kattanásig, állítsa be a pontos időt a korona forgatásával (óramutató járásával megegyező irányban), majd ütközésig nyomja vissza - ezzel elindítja az órát.

Dátumos órák dátumbeállítása a korona első kattanásáig történő kihúzása után lehetséges (óramutató járásával megegyező irányban), a pontos idő, pedig a fentiekben leírtak szerint a második pozícióban állítható be.

Vízmentesség: erre vonatkozó jelölés az óra számlapján, ill. a jótállási jegyben található.

 • WATER RESISTANT: kizárólag a kis mennyiségben ráfröccsenő víz ellen védett. (pl. kézmosás)
 • 30 M vagy 3 bar: használható kézmosásnál, esőben vagy autómosásnál, de ne használja, pl. mosogatásnál vagy úszásnál.
 • 50 M vagy 5 bar: használható autómosás közben, úszásnál, de búvárkodás közben ne használja.
 • 100 M vagy 10 bar. Vízi sportokhoz és kizárólag felszíni búvárkodáshoz használható óra.
 • 200M vagy 20 bar. Búváróra, mélytengeri búvárkodáshoz is használható.

Általános tudnivalók vízálló óra tulajdonosoknak. A következőkben olyan gyakorlati használati tudnivalókra hívjuk fel a figyelmet, amelyek betartása megbízható muködést, hosszú élettartamot biztosít, elmulasztásuk azonban az óra meghibásodásához vezet.
 • Soha ne használja a beállító koronát víz alatt, vagy olyan helyzetben, ahol az órát nedvesség vagy közvetlenül víz érheti. Csavaros koronával ellátott óránál beállítás vagy felhúzás előtt csavarja ki a koronát, majd a muvelet után gondosan csavarja vissza.
 • Tengeri fürdőzés, búvárkodás után haladéktalanul mossa le óráját édesvízben, mert a sós víz megtámadhatja az óratokot és a csatot.
 • Vegyi hatásoknak ne tegye ki az óráját.
 • Ne tegye ki az óráját 60C°-nál magasabb hőmérsékletnek, és nagy hőingadozásnak. Ne használja az órát szaunában.
 • Ha megreped az óra üvege, vízállóságát azonnal elveszítheti.
 • Óvja óráját a mechanikus sérülésektől, az üveget és a tokot a karcolódásoktól.
 • Ritkán előfordul, hogy a hőmérséklet-változás hatására az órában pára képződik. Ha a pár rövid időn belül nem szunik meg, azonnal forduljon szervizünkhöz.
 • Ne feledje, hogy az órája egy bonyolult muszaki termék, amelye rendszeres időközönként szakszervizünkben ellenőriztetni kell. Ennek során megvizsgáljuk az óra vízállóságát, tömítettségét, muszereinkkel ellenőrizzük a szerkezetet, szükség esetén teljes tisztítást végzünk.

Elemcsere: az elem élettartama kb. egy-másfél év. Kimerülése esetén, rövid időn belül cseréltesse ki szakemberrel gyári típusú, megfelelő minőségu tartós elemre. Felhívjuk figyelmét, hogy a szakszerutlenül elvégzett elemcsere vagy egyéb beavatkozás a vízállóság azonnali elvesztéséhez vezet. Vízálló órájában kizárólag olyan helyen cseréltessen elemet, ahol az óra kinyitásával járó elemcserét követően muszerrel tudják órájának vízállóságát ellenőrizni.

Stopperes óra kezelése: a pontos idő beállítása a középső koronával történik. A stoppert indítása és leállítása a felső gomb lenullázása, pedig az alsó gomb megnyomásával lehetséges (egyes típusoknál az indítás után az alsó gomb megnyomásával részidő mérhető).

Automata órák használata: az óra muködéséhez szükséges energia az óra mozgatása során keletkezik, melyet egy rugó tárol. A teljes felhúzottság eléréséhez minimum 8 óra folyamatos viselet szükséges. Ebben az esetben az óra nyugalmi helyzetben még legalább 38 órán keresztül muködik. Az elindításhoz félig húzza fel az órát a középső korona segítségével. Az óra muködése rendszeres mozgatása esetén folyamatos. A szerkezet jellegéből adódóan kényelmes viselője számára, s mivel elemet nem tartalmaz, teljes mértékben környezetbarát. Az automata órák pontosságának eltérése -6 +20mp/nap. A szerkezet karbantartása különösen fontos, ezért javasoljuk, hogy kétévente ellenőriztesse szervizünkben.

Koronazáras órák használata: az óra állító koronája a jobb vízállóság érdekében az óratokba csavarozható. A beállításhoz csavarjuk ki a beállító koronát majd húzzuk ki a megfelelő pozícióba attól függően, hogy az időt vagy a dátumot szeretnénk beállítani. A muvelet elvégzése után csavarjuk vissza a beállító koronát a tokba.

Egyéb használati tanácsok:

 • Óvja óráját ütődéstől vagy éles tárgytól és közvetlen erős mágneses tértől.
 • Védje magas (60C° felett, pl. tuző nap), valamint 10C° alatti tartós hőmérséklettől.
 • Tartsa távol kémiai anyagoktól, mert a tok vagy a csat megrongálódhat, vagy elszíneződhet.
 • Az óratok és a karcsat tisztítását csak puha ruhával végezze!
 • Az aranyozott csatú órákat alkalmi viseletre ajánljuk, a nem megfelelő használatból eredő idő előtti megkopásért, felelősséget nem vállalunk.