2018. 11. 21.
Tissot
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Central Watch Kft. információk
Budapest, V. ker. Irányi utca 10.
06-1/311-0936, 06-20/265-0675
info@centralora.huHivatalos márkaképviselet
Central Watch Kft. szállítási információ

Ingyenes szállítás az ország egész területére!
bruttó 20.000.- Ft felett

Bejelentkezés/Regisztráció
Hozz létre saját fiókot,
A kosár üres
Bejelentkezés/Regisztráció
A kosár üres
2018-10-15

Különleges és kreatív karórák, amelyek a gyűjtőket is lenyűgözik II.

Van, amit egy autó ihletett, van, amelyiknek egy fonál a mutatója, és olyan is van, ami mintha Dalí képéről folyt volna le a csuklónkra.  

A posztnak azt a címet is adhattuk volna, hogy órák, amelyek egyáltalán nem tűnnek annak – hiszen a legtöbb tényleg annyira fantasztikus külcsínnel rendelkezik, ami teljesen elüt mindattól, amit egy karórához társítunk. Az előző részben már láthattatok néhány különleges darabot – most pedig következzen a folytatás.

Hironao Tsuboi Faceless

Na ez az az eset, amikor sokan talán elégedetlenül reklamálnának, hogy csak az óra fémszíját kapták meg, magát az órát nem. De ez félreértés, nem szabad bedőlni a látszatnak, ugyanis ez a japán csoda egy teljes értékű kronométer. Csak éppen a hagyományos kijelző helyett a fémszíjba rejtett LED-ekkel mutatja a pontos időt.

Nava Ora Unica Black

A minimalizmus jegyében ezen az órán mutatók helyett egy fonál két vége jelzi a pontos időt. Az egyik a kismutatónak felel meg, a másik a nagymutatónak, így egy kis gyakorlással leolvasható róla, mennyi az idő. Hogy mennyire pontosan, az más kérdés, de az biztos, hogy ennél egyedibb órával nem sokan fognak villogni a társaságban.

Olvadt óra – Dalí stílusában

Salvador Dalí Az emlékezet állandósága című festményén látható egy megolvadt óra, ami majdhogynem vizuális közhellyé lényegült át napjainkra. A magas labdát pedig az óragyártók is lecsapták, és elkezdték árulni a Dalíéhoz hasonló, „olvadt” órákat. Akinek a festmény bejött, ez is be fog.

Parmigiani Bugatti 370

Az egyik legnevesebb óragyártó, a Parmigiani és a Bugatti autógyár együttműködésének 10 éves évfordulója alkalmából készült el ez a nem mindennapi óra. Az óra a Bugatti autóihoz köthető dinamizmust és atmoszférát jeleníti meg. De nem csak azért kerül több mint 100 millió forintba, mert hat zafírkristály díszíti, ugyanis a megbízhatósága és a teljesítménye is kiemeli az átlagos karórák tömegéből.

 

Kvarc- vagy mechanikus órát válasszak?
2018-08-23

Kvarc- vagy mechanikus órát válasszak?

A kérdés egyáltalán nem egyszerű, de néhány támpont felsorolásával megpróbáljuk megkönnyíteni a választást.

Ha a mostanában egyre divatosabb okosórák helyett inkább hagyományos karórát szeretnénk, felvetődik a kérdés, hogy a jellemzően olcsóbb kvarcórák, vagy a klasszikus, minőségi és általában drágább mechanikus órák közül válasszunk. A kérdést persze egyáltalán nem egyszerű megválaszolni, és most nem is térünk ki, csak a kvarc- és a mechanikus órák legalapvetőbb jellemzőire, abban a reményben, hogy sikerül valamennyire megkönnyíteni a választást.

Nézzük először a kvarcórákat!

- Pontosabbak, mint a mechanikus órák, de ez nem jelenti azt, hogy tökéletesen pontosak lennének.

- A működésükhöz nincs szükség külső beavatkozásra (nem kell őket felhúzni), addig bírják, amíg a bennük lévő elem működik (a napelemes modellekre ez persze nem igaz).

- Működésük teljes egészében a beépített elektronika függvénye, vagyis ha az meghibásodik, az órának is vége.

- Több funkciót is beléjük tudnak építeni, azonban minél összetettebb a szerkezet, annál könnyebben megy tönkre.

- Mivel sorozatgyártásban készülnek, kevésbé tartósak, mint a mechanikus órák.

Mechanikus órák

- Általánosságban pontatlanabbak a kvarcóráknál, de – főleg a minőségi, márkás darabok – nagyon jól beállíthatók. Így akár az is lehetséges, hogy hetente csak pár másodpercet késsenek vagy siessenek.

- Sosem kell elemet cserélni bennünk.

- Mivel nincs bennük elektronika, így kevésbé hajlamosak rá, hogy meghibásodjanak. Egy minőségi mechanikus órát elég ötévente szervizelni, és szinte korlátlan ideig javítható. Így lehetséges az, hogy egy ilyen óra akár több generációt is kiszolgáljon egy családban.

- A fentiekből következik, hogy ezek az órák jóval értékállóbbak, mint a kvarcórák, vagyis egy ilyen óra akár évtizedek múltán is óra marad, és nem is akármilyen.

 

Nautica az USA-ból
2018-07-05

Nautica – élénk színek, sportos dizájn

A karórák világában a legszínesebbek közé tartoznak a Nautica modelljei, amelyek között jellemzően a műanyagszíjas megoldások népszerűek. Az 1983-ban alapított márka ergonomikus kialakítású karórái strapabíróak, így bátran viselhetők sport közben.

 

Ezt válassza, ha a legszínesebbet keresi

A centralora.hu kínálatában meglehetősen sok márka megtalálható, de ha a legszínesebbet keresi, akkor szinte biztos, hogy a Nautica modelljeire gondol. A Nautica az Egyesült Államokból indult 1983-ban, a központja jelenleg is New York Cityben található. Érdekesség, hogy 1994-ig State-O-Maine néven futott, akkor nevezték át a latin eredetű Nauticára, amelynek jelentése tengerészet, tengeri jártasság. Elsősorban ruházati márkaként ismerik, de órái is kiváló minőséget képviselnek a középkategóriás modellek között. A brand legutóbb áprilisban váltott tulajdonos, akkor vette meg az Authentic Brands Group.

 

Bátran viselhető sport közben

Ha megnézi a kínálatunkat, egyértelműen látszik, hogy élénk színekkel dolgoznak, ám ennek ellenére sem túlzottan harsányak. A Nautica karóra-kollekciójában műanyag-, bőr- és fémszíjas modellek is szerepelnek, előbbieknél a kék, a sárga és a piros szín dominál. A modellek inkább a férfiak ízlését szolgálják ki, de sportosabb hölgyeknek is kiválóan állnak, míg a fémszíjas verziók bárki ízlését elnyerhetik. A legtöbb modellen található dátumkijelzés, ami megkönnyítheti a mindennapi életet, az ergonomikus kialakítású, sportos verziók üvege pedig edzett kristályból készült, azaz strapabíró, nyugodtan viselhető sportolás közben. Fontos tudni, hogy minden karóránkra plusz egy év Central Watch-garanciát vállalunk a gyári garancián felül. Az azonnal elérhető jelzéssel ellátott termékeink megtalálhatók üzletünk készletében, így nyitvatartási időben bármikor átvehetők, illetve futárral azonnal küldhetők.

Még mindig menő a zsebóra
2018-07-05

Története az 1500-as évek elejéig nyúlik vissza, ám azóta sem veszített szépségéből és népszerűségéből a zsebóra. A mai napig sokan használják időmérésre ezt a szerkezetet, amely létrejöttéért Peter Henlein nürnbergi lakatosnak lehetünk hálásak. De mi köze az egésznek a vonatokhoz?

 

Gondolt egy merészet a nürnbergi lakatos

A legtöbb forrás szerint Peter Henlein nürnbergi lakatost készítette a világ első zsebóráját az 1500-as évek elején. Azóta eltelt több mint fél évezred, a zsebóra azonban egyáltalán nem ment ki a divatból: a centralora.hu kínálatában is található sok igazán impozáns darab, amelyek népszerűek a vásárlóink körében. A zsebóra elnevezés egyébként eleinte nem állta meg a helyét, hiszen a kezdetekben inkább tarisznyában hordták a gyógyszeres dobozra emlékeztető, kívül díszes vésetű, kifejezetten nehéz szerkezeteket. Az első híres zsebóra a Nürnberger Ei, azaz nürnbergi tojás volt. Az elnevezés egyébként egy nyelvbotlás eredménye, ugyanis a kicsi órákat Ührleinnek nevezték, ami Eierleinre torzult a németben, ez pedig magyarra fordítva tojásocskát jelent.

 

Úriember társaságban nem nézte meg az óráját, de…

A zsebóráknak több típusa is elterjedt, a gazdagok számára készült szerkezeteket például zománcos óratok rejtette. Ahogy fejlődött a technika, a kezdetben túl nehéz órák helyébe egyre kisebb, könnyebb, szebb ékszerórák léptek. A mai kor számára is tanulságos történet, hogy a régi zsebórákon a számlapot nem fedte üveg, helyette órafedelet használtak, aminek praktikus okai voltak. Egy úriember ugyanis társaságban nem nézhette meg az óráját, mert az az unalom jele volt, ám egy apró csellel, a zsebébe nyúlva kitapinthatta a mutató, később már mutatók állását… A cilinderjáratú megoldás elterjedése a zsebórákat egyre olcsóbbá tette, majd a tömeges elterjedést a vonatforgalom megindulása tette szükségessé.

BERING
2018-04-25

Sokunk örömére megérkeztek a BERING órák!

Üzletünkben  és web oldalunkon is elérhetők!