2018. 07. 16.
Tissot
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Central Watch Kft. információk
Budapest, V. ker. Irányi utca 10.
06-1/311-0936, 06-20/265-0675
info@centralora.hu
Central Watch Kft. szállítási információ

Ingyenes szállítás az ország egész területére!
bruttó 20.000.- Ft felett

Bejelentkezés/Regisztráció
Hozz létre saját fiókot,
A kosár üres
Bejelentkezés/Regisztráció
A kosár üres
Még mindig menő a zsebóra
2018-07-05

Története az 1500-as évek elejéig nyúlik vissza, ám azóta sem veszített szépségéből és népszerűségéből a zsebóra. A mai napig sokan használják időmérésre ezt a szerkezetet, amely létrejöttéért Peter Henlein nürnbergi lakatosnak lehetünk hálásak. De mi köze az egésznek a vonatokhoz?

 

Gondolt egy merészet a nürnbergi lakatos

A legtöbb forrás szerint Peter Henlein nürnbergi lakatost készítette a világ első zsebóráját az 1500-as évek elején. Azóta eltelt több mint fél évezred, a zsebóra azonban egyáltalán nem ment ki a divatból: a centralora.hu kínálatában is található sok igazán impozáns darab, amelyek népszerűek a vásárlóink körében. A zsebóra elnevezés egyébként eleinte nem állta meg a helyét, hiszen a kezdetekben inkább tarisznyában hordták a gyógyszeres dobozra emlékeztető, kívül díszes vésetű, kifejezetten nehéz szerkezeteket. Az első híres zsebóra a Nürnberger Ei, azaz nürnbergi tojás volt. Az elnevezés egyébként egy nyelvbotlás eredménye, ugyanis a kicsi órákat Ührleinnek nevezték, ami Eierleinre torzult a németben, ez pedig magyarra fordítva tojásocskát jelent.

 

Úriember társaságban nem nézte meg az óráját, de…

A zsebóráknak több típusa is elterjedt, a gazdagok számára készült szerkezeteket például zománcos óratok rejtette. Ahogy fejlődött a technika, a kezdetben túl nehéz órák helyébe egyre kisebb, könnyebb, szebb ékszerórák léptek. A mai kor számára is tanulságos történet, hogy a régi zsebórákon a számlapot nem fedte üveg, helyette órafedelet használtak, aminek praktikus okai voltak. Egy úriember ugyanis társaságban nem nézhette meg az óráját, mert az az unalom jele volt, ám egy apró csellel, a zsebébe nyúlva kitapinthatta a mutató, később már mutatók állását… A cilinderjáratú megoldás elterjedése a zsebórákat egyre olcsóbbá tette, majd a tömeges elterjedést a vonatforgalom megindulása tette szükségessé.

Nautica az USA-ból
2018-07-05

Nautica – élénk színek, sportos dizájn

A karórák világában a legszínesebbek közé tartoznak a Nautica modelljei, amelyek között jellemzően a műanyagszíjas megoldások népszerűek. Az 1983-ban alapított márka ergonomikus kialakítású karórái strapabíróak, így bátran viselhetők sport közben.

 

Ezt válassza, ha a legszínesebbet keresi

A centralora.hu kínálatában meglehetősen sok márka megtalálható, de ha a legszínesebbet keresi, akkor szinte biztos, hogy a Nautica modelljeire gondol. A Nautica az Egyesült Államokból indult 1983-ban, a központja jelenleg is New York Cityben található. Érdekesség, hogy 1994-ig State-O-Maine néven futott, akkor nevezték át a latin eredetű Nauticára, amelynek jelentése tengerészet, tengeri jártasság. Elsősorban ruházati márkaként ismerik, de órái is kiváló minőséget képviselnek a középkategóriás modellek között. A brand legutóbb áprilisban váltott tulajdonos, akkor vette meg az Authentic Brands Group.

 

Bátran viselhető sport közben

Ha megnézi a kínálatunkat, egyértelműen látszik, hogy élénk színekkel dolgoznak, ám ennek ellenére sem túlzottan harsányak. A Nautica karóra-kollekciójában műanyag-, bőr- és fémszíjas modellek is szerepelnek, előbbieknél a kék, a sárga és a piros szín dominál. A modellek inkább a férfiak ízlését szolgálják ki, de sportosabb hölgyeknek is kiválóan állnak, míg a fémszíjas verziók bárki ízlését elnyerhetik. A legtöbb modellen található dátumkijelzés, ami megkönnyítheti a mindennapi életet, az ergonomikus kialakítású, sportos verziók üvege pedig edzett kristályból készült, azaz strapabíró, nyugodtan viselhető sportolás közben. Fontos tudni, hogy minden karóránkra plusz egy év Central Watch-garanciát vállalunk a gyári garancián felül. Az azonnal elérhető jelzéssel ellátott termékeink megtalálhatók üzletünk készletében, így nyitvatartási időben bármikor átvehetők, illetve futárral azonnal küldhetők.

BERING
2018-04-25

Sokunk örömére megérkeztek a BERING órák!

Üzletünkben  és web oldalunkon is elérhetők!